Tonhalas-uborkás szusitekercs - Japán receptHány személyre:
» 15 dkg jázmin- vagy basmati
rizs» 2 evőkanál
rizsecet» 1,5 kiskanál
cukor» 1/2 kiskanál
só» 3 nori
»
szójaszósz és savanyított
gyömbér» Töltelékhez:
» 1 evőkanál
majonéz» 1/4 kiskanál wasabikrém
» 10 dkg
tonhal» 1/4
uborka (kimagozva, vékonyra vágva)
Egy edényben főzzük meg a
rizst, majd lefedve hagyjuk kicsit állni. Egy tálban keverjük el az
ecet, a cukrot és a
sót, majd ezt öntsük rá a
rizsre, és hagyjuk kihűlni. Egy másik tálban keverjük össze a wasabit a
majonézzel, ezzel borítsuk be a
tonhalat. A norikat vágjuk félbe, fektessük bambuszgyékényre, majd terítsünk rá némi
rizst, rakjunk bele a halas keverékből, és szórjuk meg
uborkával is. A gyékény segítségével tekerjük fel, majd szeleteljük úgy, hogy minden vágás után tisztítsuk meg a kést. Tegyünk hasonlóképpen a többi lappal is. Egy tálra rakosgatva,
szójaszósszal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>