» 1 gyömbérgumó » 1 kg friss füge » 1 alma » 3 hagyma » 150 g mazsola » 275 g porcukor » 4 dl fehérborecet » 1 kávéskanál só » négyfűszer-keverék
Pucoljuk meg a gyömbért és reszeljük le. A fügéket vágjuk cikkekre, az almát pedig meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. Ezután dolgozzuk össze az összevágott hagymával, a mazsolával, az ecettel, a porcukorral és a sóval. Közepes hőmérsékleten 1 órán át pároljuk, majd kihűtjük. Ezután kanalazzuk befőttes üvegekbe és zárjuk légmentesen.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom