» 2 kg padlizsán » 1 csokor apróra vágott petrezselyem » 2 fej apróra vágott fokhagyma » 2 fej apróra vágott száraz hagyma » 2-3 reszelt répa » 1 l ecet » 1/2 l olaj » 2 ek. só » pár zeller szár
Forraljunk sós vizet, és tegyük bele a padlizsánokat. Addig főzzük, míg meg nem puhulnak, majd szűrjük le. Keverjük össze a petrezselymet, fokhagymát, hagymát és a répát. Töltsük meg ezzel a padlizsánokat, és kössük át mindegyiket egy zeller szárral. Rakjuk őket agyag edénybe, olajjal, ecettel és sóval ellepve. Tároljuk 15 napig hűvös helyen.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom