Langyos
vízbe tesszük az élesztőt, a cukrot. Fogunk egy tálat, beleszórjuk a
lisztet, az élesztős vizet,
sót, majd megdagasztjuk. Így állni hagyjuk 1-2 órát, majd újból meggyúrjuk. A tésztából kb. 15 cipót formázunk, majd kinyújtjuk úgy, hogy lángos formájúak legyenek, majd újból pihenni hagyjuk őket. Kb. fél óra múlva sütőbe tesszük, és megsütjük őket. Miután kivesszük őket a stőből, zsebeket vágunk rájuk, hogy a tölteléket bele tudjuk tenni. A sütés ideje alatt elkészítjük a falafelt: a csicseribor
sót megfőzzük, majd puhán ledaráljuk, és megfűszerezzük,
olívaolajat adunk hozzá, és gombócokat készítünk belőle. Olajban kisütjük őket, és a piták zsebeibe tesszük. Végül elkészítjük a csípős mártást, és ezt is hozzáadjuk. Turmixba tesszük a meghámozott
paradicsomokat, a kimagozott
paprikákat, a Piros Aranyat,
sót,
citromlevelet és az egészt összetumixoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>