» 300 g sárgaborsó » 400 ml szűrt tyúkhúsleves » 200 ml szűrt zöldségleves » fél-fél csokor petrezselyem, kapor, turbolya » 100 ml világos vajmártás » só és bors
A sárgaborsót megmossuk, majd a tyúkhúslevessel és a zöldséglevessel együtt feltesszük főni 25 percre. Amikor a borsó megpuhul pépesítjük.
A petrezselymet, a kaprot, a turbolyát megmossuk, és finomra vágjuk, és hozzákeverjük a mártáshoz. Vajmártással ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
A mártás jól illik karalábéhoz, és gombákhoz.
Elkészítési idő: 25 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom