» 1,25 l csirkealaplé » 400 g hámozott paradicsom konzerv és a leve » 400 g cannellini bab konzerv » 350 g kockára vágott, spanyol chorizo kolbász » 125 g zsenge spenótlevél » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál sűrített paradicsom » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát és a kolbászt pirítsuk meg az olajon. Kb. 5 perc után a hagyma megpuhul, ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és a sűrített paradicsomot. Öntsük fel a csirkealaplével, majd keverjük bele a babot és a paradicsomot. Forraljuk fel, és közepes hőfokon főzzük. Szórjuk bele a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a spenót összeesik. Merjük levesestálakba és forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom