» 4 szelet kockára vágott szalonna » 1 felaprított hagyma » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 2 szárzeller felaprítva » 50 g farfalline vagy kis darabokra tördelt spagetti » 400 g lencse » 1,2 l felforrósított hús- vagy zöldségalaplé » 2 ek. aprított menta
Tegyük a hagymát, szalonnát, fokhagymát, zellert edénybe, és pirítsuk míg a hagyma meg nem puhul, és a szalonna barna nem lesz. Adjuk hozzá a farfallinét vagy a spagettit, és kevergessük.
Tegyük bele az alaplét és a lencsét, majd forraljuk fel. Főzzük a levest 10 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a mentát.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom