» 2 ek. olívaolaj » 1 kg hagyma, felaprítva » 1 kis burgonya, felkockázva » 1,2 l zöldségalaplé » 1,8 dl tejszín » 2 ek. metélőhagyma, felaprítva » só, őrölt fekete bors » kenyérrudak a tálaláshoz
A hagymát az olajon negyed órát pároljuk, majd hozzáadjuk a krumplit és az alaplevet. Lefedve forrástól számított 10 percig főzzük, majd az egészet leturmixoljuk, és visszatesszük a lábosba. Belekeverjük a tejszínt és a metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd eloszlatjuk a tányérokban. Végül kevés metélőhagymával megszórva, a kenyérrudakkal kínáljuk. A metélőhagyma helyett újhagymát is használhatunk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom