» 1,5 l marhahúsalaplé » 500 g hajszálvékony szeletekre vágott marhasteakdilé » 300 g rizstészta » 90 g friss szójababcsíra » 25 g korianderlevél » 4 csillagánizs » 1 fahéjrúd » 1 cikkekre vágott lime » hámozott, vékonyra szeletelt gyömbér » 2 evőkanál ázsiai halszósz » 2 evőkanál rizsecet » 2 teáskanál barna cukor
Főzzük meg a tésztát a csomagolás szerint. Csepegtessük le és tegyük félre. Az alaplevet, a csillagánizst, a fahéjrudat, a gyömbért és a barna cukrot keverjük össze egy edényben, majd magas hőfokon forraljuk fel, időnként kevergetve. Takarjuk le és vegyük alacsonyabb hőfokra és főzzük még 5 percig. Vegyük ki az ánizst és a fahéjat. Keverjük össze a halszószt és a rizsecetet. Tegyük a főtt tésztát a tányérokba, tegyük rá a marhahúst, kanalazzuk rá a felforrt levest. Díszítsük szójababcsírával és korianderrel. Lime-gerezdekkel forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom