» 1,5 l csirkealaplé » 200 g főtt csirkehús » 25 g korianderlevél » 6 kaffir lime finomra tépkedett levelei » 2 durvára vágott citromfűszár » 2 kimagozott, finomra vágott, piros thai csili » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál pálmacukor vagy barna cukor » 2 evőkanál frissen facsart citromlé » 2 evőkanál ázsiai halszósz
Az alaplevet forraljuk fel, adjuk hozzá a fokhagymát, a citromfűszárat, 1 csilit és a kaffir lime leveleinek felét. Szűrjük le a levest, majd öntsük vissza az edénybe, fedjük le és főzzük 10 percig. Tegyük bele a citromlevet, a halszószt, a cukrot és a maradék csilit. Keverjük bele a koriander felét. A levest a tányérokba tépkedett csirkehúsra kanalazzuk, és a maradék lime- és korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom