Prosciuttóba tekert sertéssült lóbabpürével receptHány személyre: 4 személyre
» 2 sertésfilé, megtisztítva
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors» 12 nagy szelet prosciutto
» Lóbabpüré:
» 750 g friss vagy mirelit lóbab
» 3 ág friss
menta» 3 egész gerezd
fokhagyma» 1/4 csésze créme fraiche
»
só és frissen őrölt fekete
bors
Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillsütőn. Kenjük meg a húst olajjal,
sózzuk és
borsozzuk. Grillezzük meg, amíg megpirul, majd tegyük tányérra, és hagyjuk 5 percig pihenni. a prosciuttókat tekerjük a húsok köré, és tegyük 30 percre a hűtőbe. Grillezzük meg másodszor is a húst, időnként megforgatva, 15-20 percig. Tegyük tányérra, fedjük le, és hagyjuk 5 percig pihenni.
Forraljunk vizet egy lábosban, tegyük bele a babot, és főzzük, amíg megpuhul. Szűrjük le. Tegyük robotgépbe a
fokhagymával együtt, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a créme fraiche-t, és keverjük simára.
sózzuk,
borsozzuk, és melegítsük fel. A húst vágjuk szeletekre, és forrón tálaljuk a pürével.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 20-25 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>