Narancslével és gyömbérrel pácolt csontos sertéskaraj recept
Hány személyre: 4 személyre
» Pác: » 250 ml frissen facsart narancslé » 2 tk. friss reszelt gyömbér » 1 tk. apróra vágott fokhagyma » 1 tk. sötét színű szezámolaj » fél tk. durva szemű tengeri só » fél tk. piros csilipaprika-pehyely » 4 szelet, 2 cm vastag karaj » étolaj » 1/4 tk. durva szemű tengeri só » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a pác hozzávalóit. Tegyük a húst zacskóba, öntsük rá a pácot, majd zártjuk le, forgassuk meg többször, majd tegyük az egészet 1-2 órára hűtőbe. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Vegyük ki a húst a zacskóból, itassuk le róla a nedvességet, kenjük be mindkét oldalukat olajjal, majd sózzuk és borsozzuk. Grillezés előtt pihentessük a húst 20-30 percig. A pácot hevítsük fel, és 30 másodpercig gyöngyözve forraljuk, majd vegyük le a tűzről. Grillezzük meg a húsokat, közben forgassuk.
Elkészítési idő: 15-20 perc, plusz a pácolás
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom