Húsleveskockás
vízben megfőzöm a kelbimbót. Amíg puhul, felszeletelem a zsemlét, bedörzsölöm 1 fej
fokhagymával és egy serpenyőben forró olajon megpirítom. Az ez idő alatt megfőtt kelbimbót leszűrjük, durván összevágjuk, és egy serpenyőbe szórjuk. Sózzuk,
borsozzuk és 1 fej apróra vágott
fokhagymával, és pár szál majorannával ízesítjük. 2 evőkanál
liszt és néhány merőkanálnyi főző alaplé hozzáadásával besűrítjük a krémet. Ha már megfelelő állagú, a megpirított zsemlékre kanalazzuk. Végül a krémes zsemlekrutonokat körbetekerjük a bacon szeletekkel. Hogy sülés közben a
szalonnák a helyükön maradjanak, fogpiszkálóval megerősítjük a falatokat. Tűzálló edénybe téve készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>