Felteszünk forrni egy kis vizet, maj ha más forr, levesszük a tűzről, aztán a megtisztított, héjukon éles késsel keresztben bemetszett
paradicsomokat beleengedjük 1 percre. Amikor a héjuk már felpöndörödött, hideg vizet engedünk rájuk, és meghámozzuk, majd felkockázzuk őket. A
paprikát félcenti keskeny csíkokra szeljük. Majd gyorsan meghámozzuk, felkarikázzuk a
hagymát, aztán a
fokhagymát is összezúzzuk. Végül a májat ujjnyi csíkokra szeljük. Közepes méretű lábosban olajon üvegesre pároljuk vörös
hagymát, majd rádobjuk a májcsíkokat, és kicsit elősütjük őket. Fél perc után jöhet hozzájuk a
só, a
bors, a zúzott
fokhagyma és a
majoránna. Edénybe helyezzük a
paradicsomkockákat meg a
paprikacsíkokat, szórunk rá piros
paprikát, és egy keverés után lefedjük. Mérsékelt tűzön összefőzzük (kb. 10 percre) és a jókora darabokra tört chipset csak a legvégén keverjük bele.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>