Keresztfartő chimichurri-mártással és grillezett burgonyával receptHány személyre: 4 személyre
» 4 közepes
burgonya, meghámozva
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors» 4 keresztfartő
»
tejföl
» Mártás:
» 1 csésze finomra vágott
petrezselyemzöld
» fél csésze finomra vágott
korianderzöld
» 1 kis fej fehér
hagyma, finomra vágva
» 1 jalapeno csili, finomra vágva
» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» fél csésze extra szűz
olívaolaj» 1/3 csésze vörösbor
ecet
Melegítsük elő a grillsütőt, és egy sütőlapot. Pároljuk meg a
burgonyát 10 percig, majd szűrjük le, és tegyük félre hűlni.
Mártás:
Keverjük össze a petrezselymet, a
koriandert, a
hagymát, a
fokhagymát és a jalapenót. Adjunk hozzá 1/4 csésze olajat, és az
ecetet.
sózzuk,
borsozzuk. Kenjük meg a steakeket 2 ek. olajjal,
sózzuk és
borsozzuk. Grillezzük meg a húst oldalanként 3-4 perc alatt. Tegyük őket egy tányérra, fedjük le, és hagyjuk melegen. A
burgonyát szeleteljük fel, locsoljuk meg a megmaradt olajjal, majd
sózzuk és
borsozzuk. Grillezzük meg a sütőlapon 1-2 perc alatt. A steakot forrón tálaljuk a mártással, a
burgonyával és a
tejföllel.
előkészület: 120 perc.
Sütési idő: 20 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>