T-bone steak hasábburgonyával és türkötojással receptHány személyre: 4 személyre
» 1 kg nagyobb szemű
burgonya, hasábokra vágva
» 6 ek. extrs szűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt
bors» 4 T-bone steak
» 1 ek. finomra vágott friss
rozmaring» 4
tojás» 1 csésze füstös barbecue-szósz
Melegítsük elő a grillsütőt, és egy sütőlapot. A
burgonyát főzzük meg, majd szűrjük le, és hagyjuk megszáradni. Locsoljuk meg 4 ek. olajjal,
sózzuk,
borsozzuk, és forgassuk össze. A steakot kenjük meg olajjal, szórjuk meg
rozmaringgal,
sóval és
borssal. Süssük meg őket oldalanként 3-4 percig. Tegyük egy tányérra, és hagyjuk melegen. A
burgonyát grillezzük ropogósra. A
tojásokat süssük meg a sütőlapon. A steakot tálaljuk a
burgonyával, a tükör
tojással és a szósszal.
Előkészület: 15 perc.
Sütési, főzési idő: 15-25 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>