Ír fűszeres marha receptHány személyre:
» 1/4 csésze sötétbarna
cukor» 1,5-2 kilós friss, sovány marhaszegy
» 1 evőkanál egész szegfű
bors» 1 evőkanál egész fekete
bors» 1/4 csésze nagy szemű (kóser)
só» 3/4 csésze hideg
víz
Kézzel belenyomkodjuk a barnacukrot a marhaszeletekbe. Ha minden oldala jól be van vonva, a húst belerakjuk egy közepes edénybe. Lefedjük és hűtőbe tesszük, két napra otthagyjuk.
Mozsárban összetörjük a fűszereket (a
borókabogyót, a szegfű
borsot, a fekete
borsot és a
sót). Kilenc napon át minden nap kb. 1 evőkanállal belenyomkodunk a
sós darából a hús felszínébe, letakarjuk, majd hűtőbe tesszük.
A 12. napon Hideg folyó
víz alatt leöblítjük a húsról a rajtamaradt fűszerdarabokat és leöntjük a tálban visszamaradt folyadékot. Visszarakjuk a húst az edénybe és hozzáadjuk a 3/4 csésze vizet. 150 fokra előmelegítjük a sütőt, majd letakarjuk és a sütő közepén egyhuzamban sütjük 3 1/2 óráig vagy addig, amíg a hús meg nem puhul. Amikor a hús kihűlt, fóliába csavarjuk. Lapos tányért vagy deszkát teszünk a te
tejére, és legalább1,5-2 kilós, nehéz edényt teszünk rá súlynak. Éjszakára legalább 12 órára betesszük a hűtőbe.
A lehető legvékonyabb szeletekre vágva,
vajjal és kenyérrel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>