Az olajból és vörösborból páclevet készítünk, ami tart
almaz még összetört
fokhagymát,
mustárt,
fehérborsot, babérlevelet,
rozmaringot,
sót,
borókabogyót. Ezután a húst pár napig fóliába csavarva pácoljuk. A bepácolt húst megtörölgetjük, olajban minden oldalról kicsit megégetjük. Felöntjük az alaplével, és hozzáöntjük az átszűrt páclevet is és ezzel puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a megmosott, kimagvazott aszalt
szilvát, majd ezzel együtt tovább pároljuk. Ízlés szerint
vízzel pótoljuk,ami később elpárolog. A megpuhult húst kivesszük, és a visszamaradt pecsenyelevet
tejszínnel besűrítjük.
Tálalása ízlés szerint párolt rízzsel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>