» 45 dkg sütnivaló kolbász » 2 nagy fej vöröshagyma, felkarikázva » 25 dkg mélyhűtött leveles tészta, felengedve » 3 evőkanál napraforgóolaj » Só és őrölt fekete bors
Az olajat forrósítsuk fel egy 23 cm átmérőjű serpenyőbe. Süssük 7-10 percig a kolbászokat időnként megforgatva. Ha kész, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre őket. 190°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 5-ös fokozat. A megmaradt olajat öntsük serpenyőbe, a felkarikázott hagymát tegyük bele, sózzuk- borsozzuk és időnként megkeverve pirítsuk 10 percig. Közben a kolbászt szeleteljük fel 2-3 cm-es darabokra. Ha kész a hagyma, adjuk hozzá a kolbászt és tegyük félre. A tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle kb. 25 cm átmérőjű kört. Fedjük le vele a tepsiben lévő kolbászos hagymát, a tészta széleit dugdossuk be a serpenyő pereme mentén. 20 percig süssük. Ha kész, borítsuk ki egy vágódeszkára, úgy hogy a tészta legyen alul és szeleteljük föl.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom