» 1,5 kg mahahús » 9 kg sertéshús » 3 kg szalonna » 35 dkg só » 1 dkg salétromsó » 2 dkg porcukor » 4 dkg köménymag » 30 dkg paprika (csípős)
A húsokat és a szalonnát ledaráljuk, majd sózzuk, paprikázzuk, a köménymaggal és a cukorral ízesítjük. Az egészet alaposan elkeverjük, majd az egészet bélbe töltjük. Ezután abáljuk, füstöltjük, majd hűvös helyen tároljuk.
Abálás vagy abárlás, húskészítmények vagy zöldségfélék forró vízben való előzetes lepárolása. Célja a tisztításnak, odatapadt idegen részek leoldásának és leválasztásának megkönnyítése, vagy a készítmény porhanyóbbá és emészthetőbbé tétele.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom