» 2 félbevágott bárányborda(mindegyiken 6-6 bordacsont) » 500 g vékony szeletekre vágott édesburgonya » 120 g zsemlemorzsa » 50 g finomra vágott petrezselyem » 60 ml olvasztott vaj » 1 citrom finomra reszelt héja » 2 evőkanál finomra vágott oregánó » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » párolt zöldbab a tálaláshoz
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Keverjük össze a zsemlemorzsát, a citromhéjat, a petrezselymet, az oregánót és az olvasztott vajat. sózzuk, borsozzuk. A bordákat helyezzük tepsibe, locsoljuk meg a zsemlemorzsás keverékkel, és még 1 evőkanál olajjal. Süssük kb. 20 percig. Az édesburgonyát tegyük tepsibe, locsoljuk meg a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 20 perc alatt süssük meg. A bordákat vágjuk félbe, és édesburgonyával és párolt zöldbabbal tálaljuk.
Elkészítési idő 50 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom