» 1 kg báránykotlett » 9 db friss füge » 1,5 dl vörös portói bor » 2 evőkanál olívaolaj » Só és őrölt fekete bors
190°C-ra melegítsük elő a sütőt. Gázsütő esetén 5-ös fokozat. Forrósítsuk fel az olajat egy tepsiben. A húst rakjuk bele és pirítsuk meg körben. Vágjuk félbe a fügéket és rakjuk a hús köré. Ízesítsük sóval és borssal a húst, és 30 percig süssük a sütőben. A tepsit vegyük ki és a borral öntözzük meg a fügéket. 30-45 percre rakjuk vissza a tepsit a sütőbe. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl és a hús maradjon belül rózsaszín. Ha kivettük a húst, akkor 5 percig hagyjuk állni egy vágódeszkán és ezután szeleteljük csak fel.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom