Rozmaringos bárányszelet olajbogyóval receptHány személyre: 4 személyre
» 1 evőkanál
olívaolaj» 2 gerezd préselt
fokhagyma» 8-12 szelet bárányhús
» 150 ml
fehérbor» 150 ml marhahúsleves-alap
» 2 evőkanál
paradicsompüré
» 2 durván felaprított
rozmaringágacska
» 1/3 bögre fekete olajbogyó
» frissen őrölt fekete
bors, ízlés szerint
A sütőt melegítsük elő.
Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben,tegyük bele a borjúszeleteket, és a
fokhagymát, majd közepes lángon 2-3 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalon.
Ezt követően adjuk hozzá a bort, és további 2 percig süssük. A
paradicsompürét keverjük össze a marhahúsleves-alappal, és tegyük a masszát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a
rozmaringot és az olajbogyókat, és
borsozzuk meg.
A bárányt helyezzük egy tűzálló edénybe, 30-40 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>