» 4 kemény húsú fehér halfilé(tőkehal, sügér, menyhal) » 350 g előfőzött kuszkusz » 50 g friss koriander » 500 ml forró víz » 250 g összevágott koktélparadicsom » 60 ml extraszűz olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 3 evőkanál frissen facsart citromlé » 1 teáskanál őrölt kömény » 1 teáskanál paprika » fél teáskanál Cayenne-bors » só és frissen őrölt fekete bors » citromgerezdek a tálaláshoz
Tegyük robotgépbe a koriandert, a köményt, a Caxenne-borsot, a paprikát, a fokhagymát, 4 evőkanál olajat, a citromlevet, a sót és a borsot. Keverjük jól össze. Tegyük egy tálba, és helyezzük bele a halat. A kuszkuszt öntsük le forró vízzel, fedjük le 5 percig. Villával lazítsuk fel, keverjük bele a maradék olajat, sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a paradicsomot. Melegítsünk fel egy serpenyőt, és a pácos halat 3-5 perc alatt süssük készre. paradicsomos kuszkusszal és citromgerezdekkel tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom