Édes-savanyú aranymakréla receptHány személyre: 4
» 4 makrélafilé (bőrével együtt)
» 2 evőkanál halszósz
» 4 evőkanál édes-savanyú szósz
» 6 közepes karotta
» 2 ág
koriander» 2 evőkanál
ketchup» 4 szál új
hagyma» 4 evőkanál növényi olaj
Elkészítési idő: kb 25 perc
Energiatartalom: 349 kcal/1455 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg, majd vágjuk 10-15 centiméteres darabokra. A karottát szintén mossuk meg, majd késsel, vagy
burgonyahámozóval vágjuk vékony csíkokra. A halfilét alaposan mossuk át, és távolítsunk el belőle minden szálkát, de a bőrt hagyjuk rajta. Eztán vágjuk fel 3-4 centiméteres darabokra. A
koriandert aprózzuk fel.
Egy wokba öntsünk 2 evőkanálnyi olajat és forrósítsuk fel. Ebben pirítsuk meg a halfilé darabokat, de csak a bőrös felükön, majd kivehetjük és tegyük félre. Aztán rakjuk bele a maradék olajat, újra forrósítsuk fel, és ezúttal a karottát, és az új
hagymát pirítsuk meg benne jó alaposan. Közben adjuk hozzá az édes-savanyú szószt, a
ketchupot és a halszószt is.
Végül adjuk hozzá a haldarabokat is a mártáshoz, és keverjük össze vele. Adjuk hozzá a felaprózott
koriandert is, és némi vizet, ha szükséges, hogy az étel ne sűrűsödjön össze.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>