A halszeleteket beáztatjuk a
tejbe. A kel
káposztát megmossuk, szétszedjük, majd megszárítjuk. A
hagymát felaprítjuk, majd a
szalonnával az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a
káposztaleveleket, majd 5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a bort és annyi vizet, hogy félig ellepje, majd megfűszerezzük. Fedőt teszünk rá, és főzni kezdjük.
Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a tengeri halat, és még negyed órán át főzzük.
A
tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a
sót,
borsot és a
sáfrányt. Amikor sűrű, beletesszük az apróra darabolt füstölt halat, és megfőzzük. A
káposztás halszeleteket leöntjük a füstölt halas mártással, és
burgonyával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>