A halat 8-12 szeletre vágjuk,
sózzuk,
borsozzuk, és felszeleteljük. a petrezselymet finomra vágjuk, a
fokhagymát megpucoljuk. Kevés olajat megmelegítünk, megpirítjuk benne a kenyeret, lecsöpögtetjük, majd mozsárba tesszük. Ugyanebben az olajban megpirítjuk külön-külön s
fokhagymát, a
paradicsomot, néhány szál
sáfrányt, a
mandulát, és mindegyiket a mozsárba tesszük. Összezúzzuk, hozzákeverjük a bort és egy kevés olajat. Visszaöntjük a serpenyőbe, kevés meleg vizet öntünk hozzá, és lassú tűzön pár percig főzzük. A halat cseréplábosba tesszük, ráöntjük a mártást, és 20 percig pároljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>