» 5 dkg kész pestó » 1 sütődeszka, vagy 2 vékony legalább 30 percig vízben áztatva » 4 vékony kisfejű nyelvhal, leöblítve és megszárítva » zöldfűszeres-paradicsomos vinaigrette
A grillsütőn parazsat készítünk úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A halat a bőrös felükkel felfelé egy sima felületre fektetjük, és a pestóval bekenjük, majd a szélesebb végénél kezdve spirál alakban feltekerjük. Az összeillesztett oldalával lefelé a deszkára helyezzük, és a vinaigrette felével meglocsoljuk. A deszkát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 45 percig sütjük. Villával közben ellenőrizzük. A maradék vinaigette-tel megcsepegtetve tálaljuk.
Zöldfűszeres-paradicsomos vinaigrette:
45 dkg durvára vágott, friss vagy konzerv lukullusz paradicsom, lecsöpögtetve
10 dkg petrezselyem
5 dkg koriander
5 dkg friss menta
2 evőkanál friss oregánó
5 dkg felaprított vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, meghámozva
fél kiskanál cayenne-bors
1 kiskanál finom tengeri só
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
0,8 dl olívaolaj
0,8 dl sherryecet
0,3 dl víz
Turmixgépben simára keverjük, és kész is.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom