» a tetejére: » 1 dl olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 10 dkg apróra vágott nagy, zöldszemű, olívabogyó, » (kalamata) » 10 dkg újhagyma, felaprítva » 1 kiskanál sherryecet vagy friss citromlé » 10 dkg felaprított, kimagozott uborka » 1 kiskanál szárított oregánó » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 2 cédrus-, tölgy- vagy juharfa deszka, legalább » 30 percig vízben áztatva » 4 bőr nélküli ördöghalfilé, leöblítve és ütögetve » megszárítva
A grillsütőben parazsat készítünk, úgy, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. Az öntethez az olívaolajat, a fokhagymát, az olívabogyót, az uborkát, az oregánót, és a sherryecetet turmixgépben addig keverjük, mag finoman krémes lesz, majd sózzuk, borsozzuk. Az ördöghalat a sütődeszkára fektetjük, és az öntettel meglocsoljuk. A deszkát a grillsütő azon oldalára tesszük, ahol nincs tűz, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig sütjük. Villával ellenőrizzük. Azonnal tálaljuk, ha megsült.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom