» 1 kiskanál friss narancshéj » 1 kiskanál szárított tárkony » 10 dkg puha vaj » 3 dkg finomra aprított petrezselyem » tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés » szerint » 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 90 dkg bőr nélküli nyelvhalfilé, leöblítve és » megszárítva » narancsszeletek és tárkonyágak, a díszítéshez
A narancshéjat, a tárkonyt, a vajat és a petrezselymet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Amíg a deszka ázik, a grillen a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A halat a deszkára helyezzük, megkenjük a narancsos, vajas krémmel és a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. 30 percig sütjük, amíg elkezd rétegessé válni, villával ellenőrizzük. narancsszeletekkel és tárkonyágakkal díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom