» 0,5 dl olívaolaj » 1 kiskanál morzsolt rozmaring » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » finom tenger só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 4 kardhalsteak, 2,5 cm vastagra vágva, leöblítve » és megszárítva » uborkás-kapros orzó
Az olívaolajat, a rozmaringot, a fokhagymát és a fűszereket összekeverjük. a kardhalat bekenjük vele mindenhol, és 30 percig állni hagyjuk. A grillen forró tüzet készítünk, majd a halat oldalanként 4-5 percig grillezzük. Egyszer megfordítjuk. Orzóval tálaljuk. uborkás-kapros orzó:
45 dkg orzó, megfőzve és leszűrve
45 dkg összevágott uborka
20 dkg kimagozott, felaprított kalamata olívabogyó
2 kiskanál szárított kapor
10 dkg fetasajt, szétmorzsolva
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
2 gerezd fokhagyma, zúzva
finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
A főtt, forró orzót a az uborkával, az olívabogyóval és a fetával összekeverjük. Az olívaolajat, a citromlevet és a fokhagymát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a orzós zöldségekre öntjük, és jól átkeverjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom