Nyitott kardhalburger tárkonyos hollandi mártással recept
Hány személyre: 8 személyre
» 0,5 dl olívaolaj, és még a kenegetéshez » 2 evőkanál tárkonyecet » 1 babérlevél, összemorzsolva » ropogós pirított kenyér » 8 szelet(10 dkg) kardhalsteak, 2,5 cm vastagra vágva, » leöblítve és megszárítva » tárkonyos hollandi mártás » 10-10 dkg apróra vágott paradicsom » kimagozott kalamata olívabogyó » 2 evőkanál kapribogyó
A grillsütőben a tüzet előkészítjük. Egy tálban az olívaolajat, a tárkonyecetet és a babérlevelet összekeverjük, és a zsemlék vágott felét megkenjük olívaolajjal. A kardalhalsteak oldalait 2,5-3 percig sütjük, közben az olívaolajos-tárkonyos keverékkel megöntözzük párszor. A halat csak egyszer fordítjuk meg. Minden szemlébe egy-egy kardhalsteaket teszünk. Összekeverjük a paradicsomot, az olívabogyót és a kapribogyót. A pogácsák tetejére hollandi mártást locsolunk és rákanalazzuk a paradicsomos keveréket. Pirított kenyéren tálaljuk.
Mártás:
1 kiskanál szárított tárkony
1 kiskanál tárkonyecet
6 nagy tojássárgája
2 evőkanál friss citromlé
1 kiskanál szárított mustár
20 dkg vaj, megolvasztva, forrón
negyed kiskanál cayenne-bors
finom tengeri só, ízlés szerint
A tojások sárgáját, a citromlevet, a mustárt, a szárított tárkonyt és a tárkonyecetet turmixgépben simára keverjük. A forró, olvasztott vajat fokozatosan belecsorgatjuk, míg a gép dolgozik.Cayenne-borssal és sóval ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom