Sült nyelvhal pirított hollandi vajjal receptHány személyre: 4 személyre
» 4 kisfejű nyelvhal, tilápia, nagy rombuszhal- vagy legényhalfilé
» 1 evőkanál
vaj» finom tengeri
só és őrölt fekete
bors, ízlés szerint
» friss
citromgerezdek és finomra aprított olasz
»
petrezselyem, a díszítéshez
» pirított hollandi
vaj, a tálaláshoz
A halat hideg
víz alatt leöblítjük. A
vajat megforrósítjuk, amikor barnulni kezd beletesszük a halat, és 4-5 percig pirítjuk. Addig sütjük, míg opálos és enyhén barna nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük,
citromgerezdekkel és
petrezselyemmel díszítve tálaljuk és
vajjal meglocsoljuk.
Hollandi
vaj:
6 nagy
tojássárgája, 2 evőkanál friss
citromlé, 1 kiskanál szárított
mustár, 20 dkg felolvasztott
vaj, negyed kiskanál cayenne-
bors, finom tengeri
só, ízlés szerint.
A
tojások sárgáját, a
citromlevet, a
mustárt turmixgépben összekeverjük. Olvasztott
vajat belecsorgatjuk, és addig keverjük, míg a mártás besűrűsödik. A cayenne.
borssal fűszerezzük, és meg
sózzuk. Tálalásig melegen tartjuk, majd egy fazék forró, nem lobogó
víz fölé állítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>