Thai citromfüves halleves receptHány személyre: 4 személyre
» 30 dkg, 5 cm-es, darabokra vágott nyers halfilé
» 1,5 l
víz» 2 szál
citromfű, a gyökér felőli része levágva,
» összezúzva és 2,5 cm-es darabokra vágva
» 3 szelet friss galangál, összezúzva
» 3-4 friss vagy mélyhűtött kaffer zöld
citromlevél
» 1 evőkanál tamarindkrém
» 1 evőkanál üveges ázsiai h
almártás
» 12 kis thai vagy 2 jalapeno, szára levágva,
» kimagozva és átlósan vékonyra szeletelve
» 2 új
hagyma, átlósan vékonyra szeletelve
» 2 evőkanál sült
paprika-krém vagy tom yum krém
» 1 zöld
citrom leve
» friss
korianderág, a díszítéshez
A vizet felforraljuk, a
citromfüvet, a galangált, a kaffer zöld
citrom levét és a tamarindkrémet beletesszük, majd a h
almártást, a csilit, a
hagymát, a sültcsili
paprika-krémet és a halfilét is. Lefedjük, és lassú tűzön 5 percig főzzük. Majd a tűzről levesszük és belekeverjük a zöld
citrom levét. Korianderrel díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>