Elkészítési idő: kb 30 perc + 1 óra sütés
Energiatartalom: 412 kcal/1731 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, légkeverés esetén 200 fok is elég. A
pontyot alaposan mossuk meg, majd filézzük ki, és jól dörzsöljük be némi
sóval. Ezután tegyük félre. Az új
hagymát mosás után karikázzuk fel. A
burgonyát mosás és hámozás után szeleteljük fel vékonyan.
Vegyünk elő a egy sütőtálat és kenjük meg
vajjal. Ebben a tálban osszuk el az új
hagyma felét, és terítsük rájuk a vékony
burgonyaszeleteket. Erre szórjunk némi őrölt
paprikát és
sót, majd fektessük rá a haldarabokat. Erre pedig öntsünk némi
tejfölt. A
tejfölre kerül a megmaradt új
hagyma, újra hintsük meg
paprikával a rakást, és végül a legte
tejére szórjunk némi
vajat. A rakást 1 órán át süssük az előmelegített sütőben, majd a tálban tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>