Elkészítési idő: kb fél óra
Energiatartalom: 266 kcal/1123 kj adagonként
A
pisztrángokat mossuk meg. Aztán egy nagyobb lábasba tegyünk elég vizet, és adjuk hozzá a bort, az
ecetet és a
sót, majd ezt forraljuk fel. Miután a
víz felforrt beletehetjük a
pisztrángokat, de még ne főzzük, csak hagyjuk a lében állni kb negyed órán át.
Eközben a sütőt melegítsük elő 250 fokra, légkeverés esetén elég 230 fok is. Ha letelt a negyed óra vegyük ki a halakat a léből, és mindegyiket fektessük egy-egy tűzálló tálra. Mindegyikre kenjünk 1-1 evőkanál
vajat, és szórjunk rájuk egyenletesen
kapribogyót. Majd a tálakat betehetjük a sütőbe. Akkor készült el a hal, ha a
vaj már elkezdett barnulni. Ekkor kivehetjük a sütőből, és fehér kenyérrel,
salátával tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>