» tapas öntet: » 1 dl olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 10 dkg piros húsú paprika, felaprítva » 10 dkg újhagyma, felaprítva » 1 kiskanál sherryecet vagy friss citromlé » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 4 kis egész szivárvány pisztráng, megtisztítva » fej és farok nélkül » 1 dl száraz fehérbor
Az öntethez az olívaolajat, a fokhagymát, a paprikát, az újhagymát, a sherryecetet turmixgépben összekeverjük, és addig keverjük, míg krémes lesz, ezután sózzuk, borsozzuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A halat megtöltjük az öntettel, és egy olajjal kikent tepsibe fektetjük. A bort aláöntjük, és 30-35 percig sütjük. Villával ellenőrizzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom