» 4 darab (40x40cm-es) pergamenpapírlap vagy » erős alufólia » 4 szelet pisztráng » 20 dkg gomba,felszeletelve » 3 dkg tárkony, felaprítva » 3 dkg petrezselyem finomra aprítva » 0,5 dl száraz fehérbor » 0,5 dl extra szűz olívaolaj » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 4 kiskanál friss citromlé
A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A pergamenlapokat egymás mellé terítjük, és a közepükre egy pisztrángot teszünk. Minden pisztrángra 1 kiskanál citromlevet locsolunk. Rátesszük a szeletelt gombát, egy evőkanál tárkonyt, petrezselymet, fehérbort és az olívaolajat, majd ízesítjük. A lapok széleit összefogjuk, batyukat formázunk belőlük, lezárjuk és sütőlapra tesszük. Az összeillesztéssel lefelé 14-16 perc alatt megsütjük, és nem fordítjuk meg. A csomagot egy tányérra tesszük, kissé hűlni hagyjuk, és kibontva tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom