A halat megmossuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk, a levágott fejét és farkát az üvegesre párolt
hagymán megpirítjuk. Piros
paprikával ízesítjük és körülbelül 3 liter
vízzel főzni kezdjük.
A halhúst felszeleteljük és alaposan be
sózzuk.
A zöldségeket, a
paprikát, a
paradicsomot és a cseresznye
paprikát egészben tesszük a hallébe főzni kissé lefedve 1,5 órán át.
sóval ízesítjük és a végén leszűrjük, a zöldségeket félretesszük belőle.
Miután újra feltesszük főzni az átpasszírozott levest, hozzáadjuk a
pontyszeleteket, a felvágott
krumplit, amelyet borral,
fokhagymával,
sóval és
babérlevéllel ízesítünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>