Elkészítési idő: kb 80 perc
Energiatartalom: 484 kcal/2036 kj adagonként
A
paprikákat mossuk meg, távolítsuk a magokat és szárakat, majd a
paprikák húsát vágjuk csíkokra, de ne keverjük össze (néhány csíkot félretehetünk a díszítéshez). A
paradicsomok te
tejét vágjuk be, majd forrázzuk le, így könnyen eltávolíthatjuk a bőrét. A
hagymákat pucoljuk meg, majd aprózzuk fel. A
burgonyát hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
A
tonhalat mosás után daraboljuk fel. A
tonhal darabokra csepegtessük a
citrom levét, és rakjunk rá némi
sót és
borsot, majd hagyjuk állni kb fél órán át.
Egy lábasban hevítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a vörös
hagymát, addig kevergessük míg üvegesek nem lesznek. Aztán adjuk hozzá a
paprikákat ( a csilit még ne) és a
fokhagymát, és ezt szorjuk meg egy kis őrölt
paprikával. Keverjük össze, majd főzzük, pároljuk 4-5 percig kicsi lángon.
Az 5 perc leteltével adjuk hozzá a csilit és a
paradicsomot, fűszerezzük
sóval és
borssal. Keverjük össze és főzzük tovább kb 10 percig. Aztán hozzáadhatjuk a
burgonyát és a
fehérbort is. Újra keverjük meg, és újabb 10 percig főzzük, ezúttal már lefedve.
Végül adjuk hozzá a pácolt
tonhal darabkákat, és főzzük együtt kb 5 percig, amire a
tonhalnak már meg kell puhulnia. Szükség esetén tovább ízesíthető, és a
paprikacsíkokkal díszíthetjük.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>