Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 211 kcal/880 kj adagonként
A halfilét daraboljuk fel. A
burgonyát hámozás után szeleteljük fel, vékonyan. A vörös
hagymát és a
fokhagymát pucoljuk meg, aztán vágjuk kockákra őket.
Egy lábasban hevítsük fel a
vajat, és
hagymákat kevergessük benne egy rövid ideig. Aztán adjuk hozzá a
burgonyaszeleteket, és hagyjuk hogy kicsit megpiruljanak. Mikor kissé megpirult, öntsünk rá 100 ml vizet, és így főzzük tovább kb 10 percig.
A 10 perc leteltével adjuk hozzá a halat, a fűszereket, a petrezselymet és a
paradicsomot is. Ezt keverjük össze, és öntsük fel a halalaplével, majd tovább főzhetjük 8-10 percig.
Végül keverjük hozzá a
tejszínt, és fűszerezzük
sóval és a
borsokkal. Ha a leves elkészült a babérlevelekre már nem lesz szükség, kivehetjük belőle. Tányérokba tálalhatjuk, és díszítsük
kaporral. A leves kitűnő társa a pirítós.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>