Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 592 kcal/2486 kj adagonként
Először a sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverés esetén a 180 fok is elegendő lesz.
Miközben melegszik a sütő a leveszöldséget mossuk meg alaposan, és daraboljuk fel. A zöld fűszereket és a halaprólékot mossuk meg és hagyjuk őket megszáradni. A
hagymát közben pucoljuk meg és aprózzuk fel.
Egy cserépedényben halmozzuk fel a fűszernövényeket, a
hagymát, a halaprólékokat és a leveszöldségeket. Erre öntsünk 1 liter vizet, és az összes
fehérbort. Valamennyi fűszer felhasználásával ízesítsük ízlés szerint. Majd fedjük be az edény te
tejét, és tegyük ez előmelegített sütőbe, ahol kb 50 percen át hagyjuk párolódni.
Vegyünk elő leveses csészéket, és melegítsük elő őket. A füstölt halat kockázzuk fel, és egyenletesen osszuk el a csészékben. Mind a csészébe rakjunk bele 1-1 evőkanál felaprózott turbolyát. Ha a leves elkészült szűrjük egyszer át, és szükség esetén ízesítsük tovább. A levest a csészékben tálalhatjuk, kitűnő társa lehet frissen sült
bagett.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>