» 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 1 bőr nélküli lazacfilé, leöblítve és megszárítva » és a deszka méretének megfelelő darabokra » vágva » grillezett kenyér, a tálsláshoz » aioli: » 2 evőkanál dijoni mustár » 1 kiskanál szárított kapor » 20 dkg szobahőmérsékletű vaj » 1 kiskanál őrölt ancso » 5 dkg aprított, friss korianderlevél » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 2 kiskanál friss citromlé » friss kapor, a tálaláshoz
Amíg a deszka ázik, a grillen parazsat készítünk, úgy, hogy csak az egyik oldalon melegítsen, a másikon ne. Az aioli hozzávalóit összekeverjük. A lazacot a deszkára tesszük, a mártással megkenjük, és a tűzre tesszük, ahol nincs tűz. Fedővel letakarjuk, és 45-60 percig sütjük. Villával ellenőrizzük. Friss kaporral megszórva tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom