Csomagolt hal esőerdő módra receptHány személyre: 4 személyre
» 1 nagy
banánlevél, friss vagy mélyhűtött és
» kiolvasztott
» 1 egész
harcsafilé, vagy
pisztráng, vagy más édesvizi
» ha(1-1.5 kg)
»
olívaolaj, a megkenéshez
» 5 dkg kész achiote krém(piros
paprikakrémhez
» hasonló dél-amerikai keverék)
A sütőt 200 fokra melegítjük. Ha friss a
banánlevél, akkor a középső eret kivágjuk, és eldobjuk. Forró
víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, megszárítjuk, és
vízszintesen félbevágjuk, és egymás mellé fektetjük, hogy a halat betakarja. Ha mélyhűtött, akkor a leveleket szétválasztjuk és hasonló módon elrendezzük, mint a frissnél.
A hal mindegyik oldalán, három-három vágást ejtünk, majd olajjal, és az achiote krémmel megkenjük.
banánlevélbe tesszük, és az egész halat becsomagoljuk. A csomagokat tepsibe tesszük és 25 percig sütjük. Amikor kész a felső csomagolóréteget lehúzzuk, és a halat tányéron tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>