» 4 szelet(20 dkg) süllőfilé, leöblítve és megszárítva » repceolaj, a kenéshez » finom tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori- tölgyfa » sütőtökös-zsályás-parmezános orzó: » 45 dkg orzó, a csomagolása szerint megfőzve » 20 dkg reszelt parmezán » 4 evőkanál olívaolaj » 1 evőkanál friss citromlé » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » finom tengeri só és őrölt fekete bors, ízlés szerint » 45 dkg kockára vágott, sült sütőtök » 8 friss zsályalevél
A főtt orzót a sütőtökkel, a parmezánnal összeforgatjuk. Az olívaolajat, a citromlevet és a fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. olívaolajon a zsályaleveleket ropogósra pirítjuk. Az orzóval mindent összekeverünk.
A halat az olajjal megkenjük, ízlés szerint fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát beolajozunk, a halat rátesszük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A halat a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 15-20 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A halat az orzóval tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom