» 10 dkg pirított, felaprított pekándió » 10 dkg puha vaj » 3 dkg finomra aprított petrezselyem » tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 90 dkg süllő vagy más édes vizíhal, leöblítve » és megszárítva » zöldcitromgerezdek, a tálaláshoz
A pekándiót, a vajat, a petrezselymet villával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Amíg a deszka ázik a grillen tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik fele melegítsen. A halat a deszkára helyezzük, megkenjük a pekándiós vajjal, és a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Addig sütjük, amíg a hal rétegessé válik. Zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom