» 2 vékony deszka, legalább 30 percig vízben áztatva » maroknyi száraz keményfaforgács vagy labdacs » pl. mesquite, hikori- vagy pekánfa » 10 dkg sótlan, puha vaj » 3 dkg tárkonylevél, finomra vágva » 1 evőkanál friss citromlé » 4 vörös sügér, leöblítve és megszárítva » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
A grillsütőn parazsat készítünk úgy, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. A faforgácsot a szénre terítjük. A vajat, a tárkonyt, a citromlevet összekeverjük. A halat a deszkára fektetjük, a citromos-tárkonyos vajjal megkenjük, és fűszerezzük. A deszkát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstgomolyagot meglátjuk, letakarjuk fedővel, és 30-45 percig sütjük, közben villával ellenőrizzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom