Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 517 kcal/2172 kj adagonként
A p
eperonit mossuk meg alaposan, távolítsuk el a magokat, és a húsát kockázzuk fel. A
paradicsomot vágjuk be a te
tején, és miután forró
vízzel leforráztuk, húzzuk le róla a bőrét. Majd, ahogy a p
eperonival is tettük, kockázzuk fel a zöldség húsát. A vörös
hagymát mosás és pucolás után karikázzuk fel, a
fokhagymát pedig
sóval zúzzuk össze. A
petrezselyemzöldjét mosás után daraboljuk fel. Az összes zöldséget keverjük össze, adjuk hozzá a
citromlevet, és 2 evőkanálnyi
olívaolajat, majd újra keverjük össze. A zöldséges keveréket tegyük félre.
Ezután távolítsuk el a
banánok héját, és karikázzuk fel őket. Hintsük meg egy kevéske
sóval, majd egy serpenyőben hevítsünk fel napraforgóolajat, és ebben süssük aranybarnára a
banánkarikákat. A sütés körül belül 5 percet vesz igénybe. Ha elkészültek vegyük ki őket az olajból egy hagyjuk kicsepegni.
A halakat alaposan mossuk meg, és hosszanti irányban felezzük el, majd
borsozzuk be. A maradék olajjal kenjük be az elfelezett halakat, és közepes lángon grillezzük meg, vagy serpenyőben süssük ki szép aranybarnára.
A grillezett halakat a
banánkarikákkal, és a zöldségkeverékkel tálalhatjuk. Díszítéshez használhatunk
citromszeleteket.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>