Elkészítési idő: kb 35 perc
Energiatartalom: 144 kcal/602 kj adagonként
A halszószt, a cukrot, a kókuszkrémet keverjük el a
currypasztával. Annyi
currypasztát használjunk, amennyire csípősre szeretnénk készíteni az ételt. Ebből lesz a pác.
A zöld
citrom és a
bazsalikom leveleit alaposan mossuk meg, majd tépkedjük le a leveleket a szárakról. Ezután csíkozzuk fel a leveleket. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverés esetén 160 fok is elegendő.
A
banánlevél középső levélerét vágjuk ki, hogy ne legyen olyan vastag. Alakítsunk ki a levélből 4 darab kb 30x30-as darabot. Ezeket melegítsük meg egy serpenyőben, hogy a felülete kissé üveges, viaszos legyen. Ezután kenjük meg a leveleket késhegyni csilipasztával.
A sügérfilét mossuk meg alaposan, és daraboljuk 4 egyenletes darabra, ezeket kenjük meg a korábban elkészített páccal.
Minden
banánlevélre tegyünk 1-1 darab filét. A zöld
citrom és
bazsalikom levél csíkokat egyenletesen osszuk el rajtuk, majd csomagoljuk össze a leveleket szorosan. Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sül az étel. Rizzsel tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>