Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 405 kcal/1707 kj adagonként
A halfiléket mossuk meg, és öblítsük le. Várjunk amíg kissé megszáradnak, és borítsuk be őket a baconnel és öntsünk rájuk kevéske
citromlevet. Ízesítsük
sóval,
borssal. Majd tekerjük fel őket, és tűzzük át a fogvájókkal.
Egy serpenyőben olvasszunk fel
vajat, és hevítsük fel. Ebben üssük át a tekercseket, minden oldalt 5-6 percig. Ha elkészültünk, kivehetjük a haltekercseket a serpenyőből, de próbáljuk melegen tartani.
A serpenyőbe öntsük rá a lére a halalaplevet és a rumot. Ezeket főzzük együtt 4-5 percen át közepes lángon, majd forraljuk fel. Miután felforrt adjuk hozzá a
narancsdzsemet, és a mangócsatnit, és fűszerezzük
sóval,
borssal. Keverjük át, majd rakjuk bele a tekercseket. Ekkor már ne főzzük tovább.
A tekercseket rakjuk tányérokra, és öntsük nyakon a mártással. Díszítsük
citromborssal,
citrommal és
kaporral. Köretként vad
rizset szolgáljunk fel hozzá.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>